سیستم ایمنی بدن از مکانیسم هوشمند و پیچیده برخوردار است و شامل اعضاء متنوع، با عملکردی متفاوت و مرتبط است که در صورت بروز ناهماهنگی و اختلال در بدن، هر یک از این اعضای سیستم ایمنی به وظایف خود عمل کرده و از پیدایش بسیاری از بیماریهای و عفونتها جلوگیری میکنند. بر این اساس رشته ایمنیشناسی یا ایمونولوژی پدید آمده است تا به مطالعه، شناخت و بررسی انواع واکنش ایمنی جانداران در برابر آنتیژنهای بیگانه و روشهای ایجاد مصونیت در برابر عوامل بیماریزا بپردازد.
رشتههای مجاز ارشد ایمونولوژی
اگر از داوطلبان شرکت در آزمون ارشد ایمنیشناسی هستید خوب است بدانید که تنها با داشتن مدرک کارشناسی در رشتههای زیر امکان شرکت در آزمون ارشد ایمنیشناسی وزارت بهداشت را دارا هستید:باکتریشناسی، ایمنیشناسی، بیوشیمی، زیستشناسی (با گرایش جانوری، سلولی و مولکولی، میکروبیولوژی، عمومی و یا ژنتیک)، علوم آزمایشگاهی، فیزیولوژی، انگلشناسی پزشکی، ویروسشناسی، میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی.
زمینه فعالیت و بازار کار رشته ایمونولوژی
فارغالتحصیلان رشته ایمنیشناسی یا ایمونولوژی میتوانند درزمینه های پژوهشی، آموزشی، خدماتی و تولیدی فعالیت داشته باشند.
مثال فعالیت درزمینهٔ پژوهشی: تحقیق و توسعه درزمینهٔ داروها و واکنشهای نوترکیب
مثال فعالیت درزمینهٔ آموزشی: تدریس دروس مرتبط با ایمونولوژی در سطوح دانشگاهی یا دیگر مراکز علمی
مثال فعالیت درزمینهٔ خدماتی: آزمایشگاههای تشخیص سرطان
مثال فعالیت درزمینهٔ تولیدی: تولید واکسن و سرم
ضریب دروس ایمنیشناسی در مقطع ارشد
در ادامه لیست دروس امتحانی ایمنیشناسی در مقطع ارشد به همراه ضرایب را قرار دادهایم تا بااطلاع از ضرایب درسها بتوانید مطالعه دروس را برای خود اولویتبندی کنید.
ایمنیشناسی: ضریب ۶
بیوشیمی عمومی: ضریب ۱
زیستشناسی سلولی و مولکولی: ضریب ۲
میکروبشناسی: ضریب ۱
زبان: ضریب ۳
منابع آزمون کارشناسی ارشد ایمونولوژی سال ۹۹
رشته ایمنیشناسی (ایمونولوژی) در مجموعه علوم آزمایشگاهی ۲ قرار دارد و از رشتههای پرطرفداری است که معمولاً متقاضیان علوم آزمایشگاهی و البته کارشناسیهای دیگر رشتههای علوم پزشکی خواهان ادامه تحصیل در این رشته در مقطع ارشد هستند. در ادامه به معرفی منابع کارشناسی ارشد مجموعه علوم آزمایشگاهی (۲) که از سوی وزارت بهداشت برای آزمون کارشناسی ارشد ۹۹ اعلامشده است میپردازیم.ایمنیشناسی
0 دیدگاه