آشنایی با رشته داروسازی + معرفی ۱۰ کتاب
Table of Contents
تمام تجویز پزشکان بدون استفاده از دارو هیچ فایدهای ندارد. از گذشتههای دور گرفته که از داروها و گیاهان سنتی استفاده میکردند تا به امروز که داروهای شیمیایی جایگزین طب سنتی شدهاند. همین جمله ساده اهمیت و لزوم رشته داروسازی را روشن میکند و نشان میدهد که این رشته چه تاثیر بزرگی بر سلامت جامعه دارد. رشته داروسازی مسیر پر پیچ و خمی را پشت سر گذاشته است؛ از گذشتتههای دور گرفته تا به امروز که به درجات بالا رسیده است.
نگاهی به گذشته؛ تاریخچه داروسازی در جهان
از زمانی که بشر بر روی زمین میزیسته داروسازی و درمان نیز وجود داشته است. نیاکان ما با استفاده از تجربه، تجزیه و تحلیل سعی بر آن داشتند که میان گیاهان مختلف رابطهای پیدا کنند و از آنها برای درمان خود و اطرافیانشان استفاده کنند. در بسیاری از کشورها این فرایند گستردهتر بود و پزشکان تلاش میکردند تا نهتنها افراد جامعه خود، بلکه به بسیاری از کشورهای دیگر نیز کمک کنند و تجربیات خود را در اختیار آنها قرار دهند.
بزرگترین کشورهایی که در زمینه داروسازی قابل ستایش بودند عبارتند از مصر، چین، یونان و ایران.
اما در ایران چطور؛ تاریخچه داروسازی در ایران
همانطور که گفتیم ایران از دیرباز یکی از مراکز مهم داروسازی در جهان بود و پزشکان نهتنها با استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی طبیعت خود دست به درمان میزدند، بلکه همیشه از تجربیات دیگر کشورها نیز یاری میگرفتند. با وجود بزرگانی چون ابوعلی سینا و… که آثارشان بعد از سالها، هنوز دریچهای به علم نوین میگشاید، میتوان حدس زد که رشته داروسازی در گذشته ایران تا چه اندازه مهم بوده است.
دوران مدرن و تغییرات صنعت داروسازی
قرن ۱۷ میلادی آغاز دورانی جدید در داروسازی بود؛ ابداع بسیاری روشها برای تست و ارزیابی داروها، تجزیه و تحلیلهای شیمیایی و… همگی از مهمترین اتفاقات این دوره بودند که درنهایت باعث تحقیقات بیشتری در زمینه فارماکولوژی و فارماکوکینتیک، بهبود روشهای تولید داروها و کشف داروهای نوین توسط دانشمندان شد.
رشته داروسازی و زیر شاخههای تخصصی آن
رشته داروسازی امروزه یکی از رشتههای پرطرفدار و گسترده دانشگاهی میباشد که همه ساله فارغالتحصیلان آن در زمینههای گوناگون مشغول به فعالیت میشوند. تولید، تجویز، تحقیق و بررسی داروها و محصولات دارویی همگی از مواردی هستند که به دست دانشجویان رشته داروسازی به موفقیت انجامیدند.
دانشگاههای ایران موقعیتها و فرصتهای بسیار خوبی برای دانشجویان علاقهمند فراهم کردهاند تا با پشتکار بهترین نتیجه را دریافت کنند. اگر شما نیز یکی از طرفداران این رشته هستید پس در ادامه با ما همراه باشید تا زیرشاخههای تخصصی رشته داروسازی را معرفی کنیم.
فارماکولوژی:
زیرشاخه فارماکولوژی به مطالعه تاثیرات داروها بر روی سیستمهای بیولوژیکی و پروسههای فیزیولوژیکی انسان میپردازد. پس اگر به این زیرشاخه علاقهمند هستید در آینده با تاثیرات داروها در سطوح مختلف، از سلولی تا سیستمیک آشنا میشوید.
فارماکوکینتیک و فارماکودینامیک:
فارماکوکینتیک مطالعه جذب، توزیع، متابولیسم و دفع داروها در بدن را شامل میشود و فارماکودینامیک به بررسی تاثیر داروها بر پاسخهای بیولوژیکی و تغییرات فیزیولوژیکی در بدن میپردازد. درنهایت شما باید بدانید که این زیرشاخهها به ترکیب دو علم فارماکولوژی میپردازند و گسترهای از هر دو آنها هستند.
داروشناسی:
زیرشاخه داروشناسی به بررسی تاثیرات داروها در بدن انسان و تفاوتهای بدنی هر فرد در پاسخ به داروها میپردازد. همانطور که از توضیحات معلوم است دانشجویان در این زیرشاخه باید با راه و روشهای استفاده بهینه از داروها و درنهایت تعیین دوزهای مناسب برای افراد مختلف آشنا شوند.
تکنولوژی دارویی:
تکنولوژی دارویی به ترکیب علوم تکنولوژی و دارو میپردازد و درنهایت روشها و فناوری تولید داروها، ایجاد فرمهای دارویی، تجهیزات تولیدی و کنترل کیفیت آنها را مورد بررسی قرار میدهد.
داروآزمایی:
آزمودن داروها کار اصلی زیرشاخه داروآزمایی است. در این راه دانشجویان باید اثربخشی و ایمنی داروهای مختلف را مورد بررسی قرار دهند و با طراحی آزمایشهای بالینی و تجزیه و تحلیل دادههای آزمایشها آشنا شوند.
دارویابی:
تولید، کشف و استخراج داروهای جدید اصلیترین کار در زیرشاخه دارویابی است. در این زیرشاخه دانشجویان با استفاده از روشهای شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی توانایی کشف مولکولهای پتانسیل دارویی را در خود افزایش میدهند و تحقیقات در زمینه کشف دارو را نیز ارتقا میدهد.
رشته داروسازی در مقاطع مختلف دانشگاه چه مقدار طول میکشد؟
در هر کشور، مقطع تحصیلی و سیستم آموزشی شما ممکن است با دوره تحصیل متفاوتی مواجه شوید. اما بهطورکلی و مخصوصا در ایران مقطع کارشناسی ۴ سال به طول میانجامد و گاهی نیز ممکن است به ۵ سال بکشد. بعد از اتمام دوره کارشناسی برخی افراد وارد بازار کار شده و برخی نیز به ادامه تحصیل میپردازند. در مقاطع بعدی کارشناسی ارشد بین ۱ تا ۲ سال و دکتری حداقل ۳ سال زمان میبرد.
مزایا و معایب رشته داروسازی از زبان داروسازان و دانشجویان
همانطور که گفتیم رشته داروسازی یکی از رشتههای پرطرفدار علوم تجربی است؛ رشتهای که دانشجویان میتوانند در آن درآمد بالایی داشته باشند و از طرفی هم سختیها و فشارهای کاری شدید رشتههای پزشکی را نداشته باشد.
اما بیایید این بار از زبان دانشجویان رشته داروسازی معایب و مزایای آن را بررسی کنیم.
مزایا:
ارتباط با بهداشت و سلامت:
در رشته داروسازی شما مستقیما با سلامت جامعه در ارتباط هستید و میتوانید با روشهای مختلف بر بهبود کییفیت زندگی افراد تاثیر بگذارید. بنابراین اگر به رسالت شغلی خود اهمیت میدهید و میخواهید خدمت به خلق را در راستای کارتان داشته باشید، این رشته مناسب شماست.
فرصتهای شغلی گسترده و درآمد خوب:
داروسازی دارای دامنههای مختلفی مانند تحقیقات دارویی، فارماکوولوژی، مدیریت دارویی و… است. این موضوع فرصتهای شغلی متفاوتی را در داخل و خارج از کشور برای شما فراهم میکند و خیالتان را نیز از این بابت راحت میکند.
توسعه تخصصی:
بسیاری از رشتههای پرطرفدار دانشگاهی هستند که زیرشاخههای کمی دارند و شما در انتخاب گرایش محدود میشوید. اما در رشته داروسازی شما بههیچوجه با این مشکل مواجه نمیشوید. از تکنولوژی دارویی گرفته تا فارماکوژنومیکس. شما میتوانید در زمینه مورد علاقهتان به تحصیل ادامه دهید.
معایب:
طولانیبودن مدت تحصیل:
در داروسازی معمولا مدت زمان تحصیل طولانی است. این موضوع و اوضاع اقتصادی جامعه ممکن است باعث شود که افراد سریعا وارد بازار کار شوند و دست از ادامه تحصیل بکشند.
از طرفی دیگر ممکن است دانشجویان خود را وقف تحصیل کنند و دیرتر به بازار کار وارد شوند.
پیچیدگیهای علمی:
داروسازی شاخهای پیچیده و پر از علوم شیمی، بیولوژی و آمار است. این پیچیدگیها ممکن است برخی از دانشجوان را در تحصیل در این رشته مردد کند.
رقابت شدید:
عموما دانشجویانی وارد این رشته میشوند که از لحاظ تحصیلی در سطح بالایی باشند. زمانی که شما نیز در این زمره وارد دانشگاه شوید قطعا با افرادی در ارتباط خواهید بود که دائما در تکاپوی رقابت و کسب نمرههای بالاتر باشند. این موضوع مشکلی است که برخی دانشجویان رشته داروسازی از آن مینالند.
از طرفی دیگر وقتی شما با هم دورهایهای خود وارد بازار کار شوید نیز این رقابت ادامه پیدا خواهد کرد و درنهایت به تلاشهای فراوان برای جذب کارفرمایان و موفقیت حرفهای میانجامد.
فشار زمانی:
اگر زیرشاخه مورد نظرتان در زمینه تحقیقات دارویی و تولید داروها باشد فشار کاری و زمانی بسیار بالاست. این موضوع میتواند منجر به ایجاد استرس و لزوم انجام کارهای اضافی برای دانشجوان و پرسنل در این حوزه شود.
نیاز به دقت بالا:
در تولید داروها، تعیین دوزها، تنظیم وزن و… حتی یک اشتباه کوچک نیز میتواند عواقب جدی داشته باشد. بنابراین شما در تمام مراحل کاریتان نیاز به دقت بسیار بالایی دارید.
نیاز به آخرین دانش علمی:
به دلیل پیشرفتهای سریع علم پزشکی و داروسازی شما دائما به بهروزرسانی خود و دانشتان احتیاج دارید.
کارهای مکرر و تکراری:
در فرآیند تحقیق و تولید داروها، بعضی از وظایف ممکن است به نظر کارهای مکرر و تکراری بیایند که میتوانند باعث خستگی بسیاری از دانشجویان شود. برای مثال شما برای تولید یک دارو مجبور هستید بارها روشهای مختلف را امتحان کنید تا درنهایت به موفقیت برسید.
مسئولیتپذیری بالا:
در صنعت داروسازی، مسئولیتهای بزرگی در خصوص سلامت عمومی و بهداشت جامعه وارد است. پس اگر فرد حساس و مسئولیتپذیری باشید ممکن است فشارهای ذهنیتان افزایش پیدا کنند.
محدودیتهای قانونی و انضباطی:
در تولید و تجویز داروها، نیاز به رعایت قوانین و مقررات دارویی بسیار ضروری است. تمام کارهای شما باید در محدوده قانونی باشد و حتی اگر ذرهای از آن تجاوز کند ممکن است شما را به دردسر بیندازد.
هزینههای تحقیقاتی و تولید:
هرچند که رشته داروسازی در آینده درآمد خوبی را برای شما به ارمغان میآورد، اما تحقیقات و تولید داروها ممکن است هزینههای زیادی را در زمان حال به همراه داشته باشد و این مسئله میتواند بر بودجه و منابع تحقیقاتی و صنعتی تاثیرگذار باشد.
درآمد رشته داروسازی چقدر است؟
درآمد هر صنفی بسته به عوامل مختلف مانند موقعیت جغرافیایی، سطح تجربه، محل کار و مردمان آن شهر و دیار متفاوت میباشد. برای مثال در برخی نقاط ممکن است یک داروساز کمتر از یک کارمند عادی درآمد داشته باشد و در برخی نقاط دیگر دقیقا برعکس است.
اما به طور کلی در اکثر کشورها و نقاط دنیا متخصصین داروسازی از درآمد متوسط به بالا برخوردار هستند. برای مثال در آمریکا درآمد متوسط داروسازان به ۱۰۰ هزار دلار در سال میرسد و حتی گاهی ممکن است بیشتر باشد. در ایران نیز بهطور عمده داروسازان از جایگاه اجتماعی و مالی خوبی برخوردار هستند. ازطرفی دیگر اگر شما بتوانید در بخشهای مختلفی مانند تحقیقات، آموزش عالی یا مشاوره نیز مشغول به کار شوید قطعا با افزایش روزافزون درآمدتان مواجه خواهید شد.
چطور بدون کنکور وارد رشته داروسازی شویم؟
اگر در ایران زندگی میکنید باید بگوییم که اصلیترین راه برای ورود به دانشگاه کنکور است. اما همیشه یک راه گریز وجود دارد تا بتوانید به داروسازی برسید:
انتقال از دانشگاه دیگر: اگر در رشتهای مشابه، در دانشگاهی دیگر مشغول تحصیل باشید احتمالا با کمی تکاپو و بعد از مدت زمانی مشخص بتوانید به رشته داروسازی همان دانشگاه یا دانشگاهی دیگر انتقال پیدا کنید. البته این موضوع تماما بستگی به مقررات دانشگاه شما دارد. پس برای اینکه اطلاعات دقیقتری به دست آورید بهتر است به واحد نقل و انتقالات دانشگاهتان بروید و در این مورد دقیقتر سوال کنید.
پیشنهادات مرتبط با آموزش و کارآموزی: رشته داروسازی یکی از رشتههای پیچیده دانشگاهی میباشد و شاخهها و مباحث فراوانی دارد. بنابراین اگر شما در برخی از مراکز آموزشی و یا صنایع داروسازی مشغول به فعالیت شوید (بدون مدرک تحصیلی)، احتمالا تجربیات بیشتری نسبت به یک متخصص داروسازی پیدا خواهید کرد و همین موضوع میتواند راه گریزی برای ورود به حوزه کاری داروسازی باشد.
آموزشهای آنلاین و کورسها: کورسهای آموزشی و منابع آموزشی آنلاین بسیاری هستند که مدرک آموزشی ارائه میدهند و شما میتوانید با شرکت در آنها و آزمون پایان تحصیلاتشان، مدرک داروسازی خود را دریافت کنید و سپس با کسب کمی تجربه به حوزه کاری مورد نظرتان وارد شوید.
تحقیق و مطالعه خودآموز: با مطالعه کتب، مقالات و منابع معتبر در زمینه داروسازی، میتوانید دانش خود را تقویت کنید و به صورت خودآموز به حوزه کاری رشته داروسازی وارد شوید.
تفاوتهای رشته داروسازی در دانشگاه آزاد و دانشگاههای سراسری
رشته داروسازی در دانشگاههای مختلف، از جمله دانشگاههای آزاد و دانشگاههای سراسری، ارائه میشود. اما این دو راه تفاوتهای بسیاری با هم دارند.
آموزش و برنامههای تحصیلی:
برنامههای تحصیلی دانشگاههای متفاوت با هم فرق دارد و قطعا شما این تقاوت را در دانشگاه آزاد نیز احساس خواهید کرد. دانشگاههای آزاد معمولا رویکردهای جامع و کاربردی را دنبال میکنند، درحالیکه دانشگاههای سراسری معمولا بر تئوری و پژوهشهای علمی تاکید دارند.
تجهیزات و امکانات:
یکی از تفاوتهای مهم میان دانشگاههای آزاد و سراسری تجهیزات و امکانات آموزشی است. دانشگاههای سراسری بهعنوان موسسات دولتی عموما از امکانات بهتری برخوردار هستند؛ درحالیکه دانشگاههای آزاد ممکن است از لحاظ کتابخانه، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهها و… در سطح پایینتری باشند. درنهایت وقتی تمام این موارد را در کنار هم بگذاریم ممکن است تجربه متفاوتی در زمینه آموزشی برای دانشجویان بهجای بگذارد.
تفاوت در اندازه دانشکدهها و کلاسها:
کلاسهای دانشگاههای آزاد معمولا کوچکتر از دانشگاههای سراسری هستند و دانشجویان کمتری را در خود جای میدهند؛ از همین رو دانشجویان و اساتید با یکدیگر بیشتر در ارتباط هستند. اما کلاسها در دانشگاههای سراسری بسیار شلوغتر هستند و ممکن است ۵۰ نفر با هم در یک کلاس باشند و بسیاری از اساتید تا آخر ترم هرگز با شما آشنا نشوند.
شبکهسازی و فرصتهای شغلی:
دانشگاههای سراسری معمولا دانشجویانی را دربر دارند که فعال و درسخوان هستند و دائم بهدنبال کسب تجربیات جدید و یا شبکه سازی هستند. بنابراین در دانشگاههای سراسری احتمال بیشتری وجود دارد که شما از همان دوران تحصیل به یک تیم فعال وارد شده و به کار مشغول شوید. حتی از طرفی ممکن است در همان دانشگاه نیز با توجه به مهارت، نمرات و فعالیتهایتان شما را استخدام کنند.
اما در دانشگاههای آزاد احتمال این موضوع کمتر خواهد بود.
معرفی تعدادی از کتابهای مهم رشته داروسازی
داروساز و علائم بیماریها: راهنمای درمان بیماریهای شایع | ۲۰۱۹
کتاب داروساز و علائم بیماریها یکی از کتابهای مفید، جامع و راهنما در درمان بیماریهای شایع میباشد و برای افرادی است که به دنبال اطلاعات درمان و مدیریت بیماریهای شایع هستند بسیار کاربردی است. این کتاب به وسیله دکتر ستایش صادقی، دکتر مرتضی طاهری و دکتر منیره غزائیان نوشته شده و ویرایش هشتم آن در سال ۲۰۱۹ منتشر شده است.
محتوای اصلی کتاب به بیان موارد زیر میپردازد:
فصل ۱: مشکلات تنفسی
فصل ۲: مشکلات دستگاه گوارش
فصل ۳: بیماری های پوستی
فصل ۴: شرایط دردناک
فصل ۵: سلامت زنان
فصل ۶: سلامت مردان
فصل ۷: مشکلات چشمی و گوشی
فصل ۸: کشکلات شایع در اطفال و کودکان کمتر از ۱۶ سال
فصل ۹: بی خوابی
فصل ۱۰: پیشگیری از بیماری های قلبی
فصل ۱۱: پیشگیری از مالاریا
برای کسب اطلاعات بیشتر و تهیه کتاب میتوانید از این قسمت اقدام کنید.
فارماکولوژی پایه و بالینی کاتزونگ ۲۰۲۱ | دوره دو جلدی
اگر به دنبال یک منبع اصلی و معتبر در زمینه فارماکولوژی و داروسازی هستید این کتاب بهترین گزینه پیش روی شماست. کاتزونگ برای ارائه هر چه بهتر برنامه درسی در بسیاری از دورههای فارماکولوژی، پایه و کلینیک فارماکولوژی این کتاب را ارائه کرده است. نسخه جدید کتاب فارماکولوژی کاتزونگ مفاهیم مهمی را که دانشجویان باید در مورد علم فارماکولوژی و کاربرد آن در عمل بالینی بدانند، دربر میگیرد.
انتخاب موضوع و ترتیب ارائه آن مبتنی بر تجربه چندین ساله نویسندگان در آموزش این مطالب به هزاران دانشجوی پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، podiatry، پرستاری و سایر دانشجویان علوم بهداشتی است. برای تهیه کتاب فوق میتوانید از این قسمت اقدام کنید.
ETC – مجموعه سوالات طبقه بندی شده دکترای فارماکولوژی | ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۰
ETC – مجموعه سوالات طبقهبندی شده دکترای فارماکولوژی یک مجموعه کامل از سوالات طبقهبندی شده برای دانشجویان دکترای رشته فارماکولوژی است که سوالات مختلف در زمینه فارماکولوژی در بازه زمانی از سال ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۰ را دربر میگیرد. این مجموعه با پاسخنامههای کاملا تشریحی و کاربردی طراحی و ارائه شده و به داوطلبان کنکور دکتری بهترین دیدگاه را در مواجه با سوالات ارائه میدهند.
از جمله نویسندگان این مجموعه میتوان به دکتر مجید متقی نژاد (استادیار فارماکولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم)، دکتر امیر عباس محمدی هامانه (رتبه ۱ آزمون دکتری تخصصی داروسازی سال ۹۸ دانشگاه علوم پزشکی تهران) و دکتر سعید کاشفی (دکتری فارماکولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران) اشاره کرد. برای تهیه مجموعه سوالات طبقه بندی شده دکترای فارماکولوژی میتوانید از این لینک اقدام کنید.
درسنامه جامع داروسازی (جهت آمادگی آزمون جامع داروسازی)
درسنامه جامع داروسازی جهت آمادگی آزمون جامع داروسازی ارائه شده است و یک منبع آموزشی جامع برای دانشجویان رشته داروسازی است.
شاید بتوان نقطه قوت این کتاب را تمرکز بر مطالب مهم و کلیدی دانست که با این کار وقت دانشجویان را با مطالب بیهوده درگیر نمیکند و جامعترین اطلاعات را در اختیار آنها قرار میدهد.
این منبع شامل مباحث مرتبط با علوم پایه و علوم بالینی میباشد که همگی از مراجع اصلی گردآوری شدهاند. تمرکز دیگر کتاب بر بیان ساده و خلاصه مفاهیم اصلی است. پس با خیال راحت این کتاب را تهیه کرده و نگران پیچیدگی مطالب نباشید. برای تهیه کتاب درسنامه جامع داروسازی میتوانید از این قسمت اقدام کنید.
نشانههای بالینی، تشخیص و درمان در داروخانه | ویرایش پنجم – ۲۰۲۱
اگر از دانشجویان فارماکولوژی و فارماسی هستید پس حتما این کتاب نیز برای شما کاربردی است. کتاب نشانههای بالینی، تشخیص و درمان در داروخانه مجموعهای است که به دانشجویان و متخصصان این حوزه کمک میکند تا درک بهتری از نشانههای بالینی بیماریها داشته باشند و بتوانند در داروخانهها بهترین تشخیص را ارائه دهند. کاربرد دیگر این کتاب برای افرادی است که میخواهند بهصورت خودآموز وارد رشته داروسازی شوند.
این کتاب ویرایش پنجم خود را در سال ۲۰۲۱ توسط نشر اشراقیه منتشر کرده است. از مترجمین اصلی کتاب میتوان به دکتر رامین ابریشمی، کوروش دانشور نژاد، محمد فرجی، علی مهدی زاده خلیفانی و مهران بزرگری اشاره کرد. برای تهیه کتاب نشانههای بالینی، تشخیص و درمان در داروخانه میتوانید از این قسمت اقدام کنید.
درسنامه جامع داروخانه | دارویار
اصول ضروری و مهمی که پرسنل هر داروخانه باید بلد باشند مسائلی هستند که شاید بهدرستی در کتابهای دیگر بیان نشدهاند؛ اما در کتاب درسنامه جامع داروخانه سعی شده است که این مطالب بهطور آسان و جامع طبقهبندی و بیان گردند تا مورد درک افراد مختلف جامعه قرار بگیرند. برای تهیه کتاب دارویار میتوانید از این قسمت اقدام کنید.
هندبوک فارماکوتراپی دیپیرو ۲۰۲۱
کوچک و کاربردی؛ ویژگی های اصلی هندبوک فارماکوتراپی دیپیرو ۲۰۲۱!
شما دانشجو، داروساز و حتی سرپرست بیمارستان هم که باشید، این کتاب یک درک و دیدگاه کامل در مورد استفاده از داروها در موقعیتهای مختلف و دلیل آن را ارائه میدهد. متن کتاب نیز شامل نکات کلیدی و مختلفی میشوند که داروسازان و حتی مدیران باید بدانند. برای تهیه هندبوک فارماکوتراپی دیپیرو ۲۰۲۱ میتوانید از این قسمت اقدام کنید.
ساخت داروهای ترکیبی – خیر اله غلامی
بسته به قوانین مناطق مختلف و حساسیتهای افراد متخصص داروخانه باید بداند هر دارو از چه موادی ساخته شده است و به حساسیتهای آن بر ذائقههای مختلف آگاه باشد. بنابر این موضوع کتاب ساخت داروهای ترکیبی رویکردی جامع و کاربردی به متخصصین این زمینه میدهد تا در داروخانهها بهترین اطلاعات را به مراجعین ارائه دهند.
این کتاب شامل چهار فصل نخست است که به موضوعاتی مانند:
«اشکال دارویی موضعی در داروهای ترکیبی»
«اصول شناخت داروهای ترکیبی موضعی»
«کار با تجهیزات ساخت داروهای ترکیبی«
و… برای کسب اطلاعات بیشتر و تهیه کتاب ساخت داروهای ترکیبی میتوانید از این قسمت اقدام کنید.
سری کامل کتاب دارو درمانی مبتنی بر شواهد (۶ جلدی)
سری کامل کتاب دارو درمانی مبتنی بر شواهد شامل ۶ جلد میباشد و توسط دکتر فانک فهیمی و گروه مولفین تالیف و تنظیم شده است. اثرات جانبی داروها، استفاده از آنتی بیوتیکها برای درمان یک بیماری ساده، داروهای تسکین درد پس از جراحی یا تصادف، داروهای کوتاه مدت یا بلند مدت برای مبارزه با اعتیاد، داروهای ضد افسردگی برای از بین بردن علائم افسردگی و… گوشههایی از این کتاب هستند که برای افراد مختلف ارائه شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر و تهیه سری کامل کتاب دارو درمانی مبتنی بر شواهد میتوانید از این لینک اقدام کنید.
دانستنیهای داروخانه (درسنامه جامع ویژه علاقمندان کار در داروخانه)
کتاب دانستنیهای داروخانه یک درسنامه جامع و ویژه برای علاقمندان کار در داروخانه است. این کتاب با محتوای جامع خود در زمینه کار و دانش داروخانهای، یکی از ملزومات ضروری برای تکنیسینهای داروخانه است. محتوای اصلی کتاب مواردی از قبیل دانشهای مرتبط با مدیریت داروخانه، داروشناسی و مفاهیم اساسی در زمینه داروها و محصولات دارویی را دربر میگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر و تهیه کتاب میتوانید از این قسمت اقدام کنید.
برای تهیه هر یک از این کتابها به صورت پی دی اف میتوانید از سایت طاقچه اقدام کنید.
0 دیدگاه